zondag 23 oktober 2011

11 augustus Death Valley - Mammoth Lakes


Vrijdag 11 augustus 2006
Overnachting: Motel 6, Mammoth Lakes
Kosten:
Gereden afstand:
We ontbijten bij het Wrangler buffet. Als we ingepakt hebben rijden we nog even langs het Visitor Center. Gisteren hebben we de Artist Drive gemist, en hoewel we vandaag de andere kant op moeten rijden wil ik toch even weten hoeveel tijd het gaat kosten om de Drive toch nog even mee te nemen. De ranger schat dat het een half uur zal kosten. Gaan we naar Yosemite, vraagt de ranger? Prachtige route. Ik vraag of hij de Alabama Hills kent. Do you know about the Alabama Hills? vraagt hij verbaasd. In Lone Pine moeten we bij het eerste stoplicht linksaf, dan rijden er we zo naar toe.
De afstand naar Artist Drive valt mee, en we besluiten om toch nog even naar het zuiden te rijden. Vlak voor de afslag gaan we weer twijfelen: zullen we ook Devils Golfcourse bekijken nu we er toch zo dicht bij zijn? De kinderen hebben er geen zin in: die staan op de in-een-keer-doorrijden-stand. Maar we doen het toch, echt iets om later spijt van te krijgen als we het niet doen. Er loopt een onverharde weg naar toe, washboard-type.  We worden lekker door elkaar geschud. Devils Golfcourse is een vlakte met de meest grillige vormen, inderdaad geen plek om een balletje te slaan. We maken wat foto's en rijden weer terug.

Artist Drive ligt een paar mijl naar het noorden. Het is een parallelweg van de weg die van Badwater naar Furnace Creek loopt. Het is een schitterende weg door de pastelkleurige rotsen. De weg is smal en kronkelt behoorlijk. Gelukkig is het one way.
Dan rijden we door naar Lone Pine. Toch nog even tanken bij Furnace Creek, ondanks de prijs (3,75 per gallon). De weg voert langs de Sand dunes en Stovepipe Wells. Daarna klimmen we behoorlijk, er wordt aangeraden om de airco uit te zetten. Wij besluiten hem aan te houden en de temperatuur goed in te gaten te houden.

Voor Lone Pine zien we opeens de Sierra Nevada opdoemen in het westen. In Lone Pine drinken we iets bij de MacDonald's en rijden dan richting de Alabama Hills. Deze heuvels hebben in veel westerns als decor gediend, zoals in How the West was won. Er is een onverharde zijweg, de Movie Road, die langs de mooiste plekken voert. (Bij het Visitor Center van Lone Pine is een kaart te krijgen met een toelichting erop zodat je na kunt gaan welke film waar opgenomen is.)

Naar het noorden langs de 395 wordt de omgeving steeds groener. Links ligt de Sierra Nevada, met – inderdaad – sneeuw op de schaduwplekken. Rechts liggen groenbruine heuvels. We rijden door tot aan Mammoth Lakes waar we een kamer in de motel 6 hebben gereserveerd. Het is al een uur of 6 als we hier aankomen. We eten bij Perry's Italian restaurant dat er tegenover ligt. De kinderen gaan eerder terug, ze hebben gezien dat er om 8 uur een uitzending van Friends is. Wij nemen nog een stuk cheesecake en lopen langs een naastgelegen outlet waar Martin voor 6 dollar nog een leuk T-shirt koopt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten