zondag 23 oktober 2011

10 augustus Las Vegas - Death Valley


Donderdag 10 augustus 2006
Overnachting: Furnace Creek Ranch, DeathValley
Kosten:
Gereden afstand:

Het was in Las Vegas al erg heet (104 F) maar nu gaan we nog meer hitte opzoeken, naar Death Valley! Het is niet zo ver rijden dus we doen het rustig aan. We nemen weer het buffet bij Luxor en als we alles ingepakt hebben rijden we op verzoek van Marijke langs Circus Circus. Hier is het Adventure Dome Theme Park, een overdekt park met vele attracties.

De kinderen maken een ritje in de Rim Runner en komen er kletsnat weer uit. In het hotel staan ook internetzuilen. We gaan snel even onze mail checken (voor 25 cent per minuut). We lezen ook over de geplande aanslagen op vliegtuigen vanuit London. Daar word je niet vrolijk van. Het is nog niet duidelijk wat het voor onze vlucht gaat betekenen, we besluiten om maar vroeg op het vliegveld aanwezig te zijn. We slenteren nog wat rond en gaan dan op weg naar Death Valley. We rijden via de Red Rock Canyon Scenic Drive. Red Rock Canyon is een National Conservation Area. Onze NP pas is hier niet geldig; we betalen 5 dollar toegang. De route is prachtig; rode rotsen in allerlei vormen. Er groeien veel Joshua Trees hier, en natuurlijk de bekende lage struikjes die je hier bijna overal tegenkomt. We stoppen regelmatig om foto's te maken.

Aan het eind van de route stopt de auto voor ons: er blijken ezels aan de kant van de weg te lopen. Deze burro's zijn afstammelingen van ezels die hier door de Spanjaarden zijn geïntroduceerd. Nu zijn ze verwilderd.
We vervolgen onze weg via Pahrump en Shoshone. Pahrump lijkt uit alleen reclameborden en de nodige fastfoodketens te bestaan (waar we even een snelle lunch naar binnen werken), en zowaar wat rijtjeshuizen – vreemd met al die ruimte die hier is. Van sommige plaatsen ben je verbaasd dat ze op de kaart staan, zo ook Shoshone: het aantal inwoners is ongeveer 50. Wel is er een caf├ę dat met internet adverteert, een hotel, RV park en restaurant.

De weg is erg rustig en wordt steeds stiller. Tussen Shoshone en Badwater komen we slechts 6 auto's tegen. De omgeving is als in Death Valley, heuvels in mooie vormen en kleuren. In Death Valley komen we langs Badwater, met 86 meter onder de zeespiegel het laagste punt in de VS.
We nemen hier wat foto's en rijden dan door naar Furnace Creek waar we een kamer hebben gereserveerd. Het is inmiddels al 7 uur en we hebben wel trek gekregen. We eten bij het Steakhouse restaurant. Hier doen ze niet moeilijk over patat met groente voor Marijke. Prima restaurant, met heerlijke cheesecake waar Martin en ik verslaafd aan zijn geraakt. Op de rekening is al 15% fooi meegenomen. Help, moeten we nu nog wat extra's geven? Wat blijft die tip toch een lastig iets!
Het zwembad waar we ons zo op verheugd hadden blijkt door lekkage niet geopend. Gelukkig kunnen we bij de Inn zwemmen. We rijden tegen tienen in het donker naar het zwembad. Daar staan een paar auto's geparkeerd, er zijn meer mensen die nog even een duik willen nemen. Heerlijk om in het warme water te dobberen. Het is nog steeds ruim 40 graden maar het lijkt opeens koud als je boven water komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten